Όλοι έχουμε μαζευτεί παρέα για να δούμε ταινία σε κάποιο φιλικό σπίτι.

Όλοι έχουμε βαρεθεί να μαλώνουμε για το ποια ταινία θα δούμε.

Όλοι έχουμε βαρεθεί να συγκρίνουμε βαθμολογίες στο IMDB

Για αυτό δημιουργήσαμε το Buddy Movie Night Reviews, το blog που θα δίνει προτάσεις για ταινίες για όλους και κυρίως που να διαβάζονται σε μερικά δευτερόλεπτα.

Sit back and let us entertain you.

Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Summer Blockbusters 2015: May&June















Ήταν 20 Ιουνίου 1975 όταν άλλαξε η ιστορία του cinema. Τότε βγήκε το πρώτο blockbuster στις αίθουσες των κινηματογράφων. Η ταινία ήταν το "Jaws" ή τα "Σαγόνια του Καρχαρία" όπως είναι γνωστό στις ελληνικές αίθουσες. Πήρε το όνομα BlockBuster από το γεγονός ότι οι ουρές των ανθρώπων που περίμεναν να δούνε την ταινία ήταν τόσο μεγάλες που τα οικοδομικά τετράγωνα (blocks) έσκαγαν από κόσμο (bust). 
40 χρόνια από τότε η κινηματογραφική χρονιά περιστρέφεται σε μεγάλο βαθμό γύρω από τα "καλοκαιρινά" κινηματογραφικά blockbuster. Τόσο μεγάλη είναι η επιρροή τους στην σημερινή εποχή που πλέον για τους θεατές το "καλοκαίρι" ξεκινά όλο και νωρίτερα. Χαρακτηριστικό είναι ότι φέτος τα summer blockbusters ξεκίνησαν με την κυκλοφορία του Fast & Furious 7 στις 02/04 ενώ του χρόνου θα είναι ακόμα νωρίτερα με την κυκλοφορία του Batman V Superman (25/03/2016). 

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τις ταινίες οι οποίες θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας το φετινό "καλοκαίρι":


 Αvengers: Age of Ultron (30 Απριλίου 2015)


Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για την πιθανότατα μεγαλύτερη ταινία του 2015 (Star Wars επιτρέποντως). Οι ήρωες μας θα χρειαστούν ο ένας τον άλλο πιο πολύ από ποτέ καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον πιο δύσκολο εχθρό τους έως σήμερα. Έναν εχθρό που οι ίδιοι δημιούργησαν. Η πρώτη Μαΐου είναι πλέον πολύ κοντά τα ρεκόρ χρημάτων του box office είναι έτοιμα να σπάσουν για ακόμη μία φορά.




 Mad Max: Fury Road (15 Μαΐου 2015)



Ο Tom Hardy αναλαμβάνει τα ηνία από τον Mel Gibson για να επαναφέρει τον ομώνυμο ήρωα στην μεγάλη οθόνη. Tα σημάδια έως τώρα είναι ενθαρρυντικά. Ο δημιουργός του σύμπαντος George Miller επιστρέφει ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης, τα trailer προσδίδουν τον τόνο χάους και τρέλας αντάξιο του Mad Max, το cast είναι εξαιρετικό (Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Zoe Kravitz). Άν όλα πάνε καλά, το Mad Max ίσως είναι η μόνη ταινία που ίσως μπορεί να ανακόψει το επερχόμενο θωρηκτό που ονομάζεται Avengers.



Tomorrowland (22 Μαΐου 2015)


Ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά της φετινής κινηματογραφικής σεζόν είναι το in-house blockbuster της Disney, το Tomorrowland. Βασισμένο στην ομώνυμη περιοχή της Disneyland στο Orlando η ταινία μας μεταφέρει σε έναν παράλληλο κόσμο που θα μας βοηθήσει να σώσουμε τον δικό μας. To νέο trailer καθώς και το νέο poster μας δίνουν μια καλύτερη εικόνα για το τι θα επακολουθήσει κρατώντας όμως την ίδια δόση μυστηρίου.



San Andreas (29 Μαΐου 2015)




Καιρό είχαμε να δούμε μία ποιοτική ταινία καταστροφής. Απότι φαίνεται λοιπόν η ανάγκη μας αυτή θα καλυφθεί σύντομα από το San Andreas. Το trailer μας προϊδεάζει για την ολοκληρωτική καταστροφή του Los Angeles από σεισμό (η ταινία παίρνει το όνομά της από το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα που βρίσκεται στην California) . Με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Dwayne "The Rock" Johnson η ταινία ελπίζουμε να αποτελέσει έναν άξιο συνεχιστή κλασσικών ταινιών καταστροφής όπως το Dante's Peak και το Twister.



Jurassic World (12 Ιουνίου 2015)


Το πάρκο ανοίγει τις πύλες του και τα χρήματα ετοιμάζονται να πλημμυρήσουν το νησί των δεινοσαύρων. Μετά από 2 μέτριες συνέχειες και 14 χρόνια μετά, το franchise επιστρέφει. Αν η ταινία είναι αξιοπρεπής τότε αυτό θα σημάνει για τα καλά την επιστροφή των δεινοσαύρων στον πλανήτη μας.




Inside Out (19 Ιουνίου 2015)

Από την πιο καινοτόμα παραγωγό animation ταινιών της τελευταίας 20ετίας έρχεται το Inside Out μία ταινία που μας συστήνει στα συναισθήματα μέσα στο μυαλό μας. Joy,Fear, disgust,Anger, Sadness συζούν, μαλώνουν και αμφιταλαντεύονται μέσα στο κεφάλι μας καθώς μας καθοδηγούν στην ζωή μας. Μία πολύ έξυπνη ιδέα για μικρούς και μεγάλους που σίγουρα θα βρει εξαιρετική αντιμετώπιση από την Pixar. 



Ted 2 (26 Ιουνίου 2015)

Μία από τις πιο μη-αναμενόμενες επιτυχίες του 2012 ήταν το Ted, η περιπέτειες του αθυρόστομου αρκούδου. Φυσικά τέτοια οικονομική επιτυχία έκανε δεδομένη την δημιουργία ενός δεύτερου μέρους το οποιό ετοιμαζόμαστε να δούμε στις 26 Ιουνίου. Έχουμε μάθει να περιμένουμε τα δεύτερα μέρη να είναι πάντα χειρότερα από τα πρώτα, αλλά το γεγονός οτι όλο το καστ επέστρεψε (Seth McFarlane, Mark Whalberg, Mila Kunis) καθώς και τα αστεία του trailer που φαίνονται αρκετά επιτυχημένα, μας κάνουν προσεκτικά αισιόδοξους.





Έτσι ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος της παρουσίασης των Summer Blockbusters για τους Μήνες Μάιο και Ιούνιο. Σύντομα θα έχουμε και το δεύτερο μέρος για τον Ιούλιο και Αύγουστο, όπου εκεί πλέον μπαίνουμε στα βαθιά νερά, με πάρα πολλές ταινίες.

Μείνετε συντονισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου